• Literárny fond udelil ceny viacerým hercom Divadla Andreja Bagara

    Literárny fond v novembri udelil svoje Výročné ceny  a ceny za celoživotné dielo v oblasti rozhlasu, divadla a zábavného umenia. Fond ocenil celkovo 53 laureátov. Výročné ceny v kategórii Divadlo získali aj herci Divadla Andrea Bagara v Nitre.

    29. 11. 2018

  • Barbora Andrešičová sa stala laureátkou Ceny Nadácie Tatra banky

    Herečka Divadla Andreja Bagara v Nitre Barbora Andrešičová získala Cenu Nadácie Tatrabanky za umenie 2018 v kategórii Mladý tvorca za postavu Emmy v inscenácii hry Duncana Macmillana Ľudia, miesta a veci.

    24. 11. 2018

  • Uviedli sme premiéru skvelej komédie Dámsky krajčír

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) uviedlo v piatok 16. novembra premiéru inscenácie Dámsky krajčír. Ide o jednu z najznámejších hier francúzskeho autora Georgesa Feydeaua, ktorý je často považovaný za zakladateľa moderného poňatia situačnej komédie. Jeho hry sú plné fantázie, plynú v  hektickom tempe a je pre ne typické dokonalé kompozičné vypracovanie.

    19. 11. 2018

  • Noc divadiel prilákala do DAB stovky návštevníkov

    Divadlo Andreja Bagara sa v sobotu 17. novembra zapojilo do podujatia Noc divadiel. Svojim návštevníkom ponúklo predstavenie novej inscenácie DAB Dámsky krajčír, diskusiu s tvorcami tejto úspešnej komédie i výstavu Divadelný krajčír, ktorá približuje prácu krajčírskych dielní DAB v Nitre.

    19. 11. 2018

  • Hľadáme nových kolegov

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre prijme s nástupom ihneď:

    19. 11. 2018

  • Premiéru inscenácie Dámsky krajčír doplní výstava venovaná divadelným krajčírskym dielňam

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre uvedie 16. novembra premiéru inscenácie Dámsky krajčír. Sprevádzať ju bude nová výstava s názvom Divadelný krajčír. Jej cieľom je predstavenie činnosti Krajčírskych dielní scénických kostýmov DAB, ktoré fungujú už od roku 1950 a šijú kostýmy do každej inscenácie. Projekt priblíži prácu krajčírov i kostýmových výtvarníkov.

    14. 11. 2018

  • Do hereckého neba odišiel Marián Geišberg

    S hlbokým zármutkom sme prijali správu, že v sobotu 10. novembra 2018 zomrel vo veku nedožitých 65 rokov známy slovenský herec Marián Geišberg. V Divadle Andreja Bagara v Nitre sa tento nezabudnuteľný umelec predstavil v roku 2009 v titulnej postave v inscenácii Kráľ Lear, ktorú režíroval Ondrej Spišák. Česť jeho pamiatke!

    11. 11. 2018

  • NOC DIVADIEL v Divadle Andreja Bagara v Nitre, sobota 17. novembra 2018

    Prinášame Vám program Noci divadiel. Podujatie sa v DAB v Nitre koná 17. novembra. Otvorí ho predstavenie komédie Dámsky krajčír.

    25. 10. 2018

  • Ľudia , miesta a veci na prestížnom podujatí Festival divadlo Plzeň 2018, Plzeňská mozaika, recenzia 2.

    V kontextu předchozího festivalového dne, který nabídl dva výrazné, interaktivní projekty s prvky imerzivního divadla, se hlavní sekce pátečního programu jevila poněkud krotce. Představily se dvě české a jedna slovenská inscenace, jež setrvaly na důvěrně známé půdě činoherního divadla založeného především na silných hereckých výkonech. Diváci tentokrát mohli zůstat v bezpečí svých sedaček, skryti v pološeru hlediště.

    25. 9. 2018

  • DAB pripravilo výstavu Shut up! Hlas demokracie v ohrození

    Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre sprístupní vo štvrtok 20. septembra vo foyer výstavu Shut up! Hlas demokracie v ohrození. Tento medzinárodný projekt je reakciou na vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Autormi koncepcie výstavy sú ľudia z agentúry Respect APP, ktorá vyzvala dizajnérov, aby vytvorili plagát na túto tému.

    19. 9. 2018

Zriaďovateľ

Hlavní partneri

Rýchly kontakt

+421 37 772 15 77-9

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Svätoplukovo námestie 4
950 53 Nitra

Spojte sa s nami